Chokladkolafudge

Vi ska stå på julmarknad på lördag och sälja godis. Jag ansvarar för fudge och detta recept använder jag för chokladkolafudge.

3 dl socker

3 dl ljus sirap

3 dl grädde

50 gr smör

3 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

175 g mörk choklad (med smak får du variation)

Koka upp alla ingredienser utan chokladen i en tjockbottnad kastrull och låt småkoka i 20-30 min ungefär. Cirka 117 grader. Gör ett kulprov (häll en klick kola i kallt vatten, det skall inte gå att forma till en boll men den skall bli fast i vattnet, alltså tar man den lite tidigare än en vanlig kola) för att se om kolan är färdig.

Tag av kastrullen ifrån plattan och rör ner chokladen i bitar så at den smälter och att det blir en jämn smet. Häll upp i en bakpappersklädd avlång bakform. Låt kallna och skär sedan i bitar. Fudgen förvaras i kyl och klarar sig runt en vecka. Går alldeles utmärkt att frysa in.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s